Huset och närområde

BRF Sockerbruket 1 är, som namnet antyder, den första etappen i det kvarter som byggs av JM AB på den gamla sockerbrukstomten i Lund. Med sin närhet till både förbindelser och centrala Lund är området redan nu en oerhört attraktiv del av staden. I sin slutliga form kommer hela området hysa 800 nybyggda bostäder, tillsammans med kontor och butiker. Kristallen, Lunds nya kommunhus, ligger bara ett kvarter bort.


BRF Sockerbruket 1 bildades 2011, och förvaltar en fastighet som rymmer 73 lägenheter av varierande storlek samt fyra lokaler för affärsverksamhet. Samtliga lägenheter har antingen uteplats, balkong eller takterass i söderläge, och Kung Oskars väg löper längs med byggnadens norra fasad. Huset är utrustat med fiberbredband, och är i arkitektur och utrustning byggt för att erbjuda ett modernt, miljösmart boende. Alla lägenheter har egen utrustning för tvättning, vilket gör att man slipper oroa sig för bokning av tvättstuga. Garage finns under markplan, i anslutning till fastighetens källare, som även hyser ett rymligt cykelförråd. I kvarteret finns både närbutik och gym.


I vår förening bor människor av olika åldrar, där vi har gemensamt att vi trivs med att bo i ett lugnt och modernt område, som ändå har Lunds stadskärna runt knuten. De första medlemmarna flyttade in under sommaren 2012, och sedan dess har lägenheterna fyllts på en efter en. Inga outhyrda lägenheter finns numera i föreningen.